Ahad, 3 Julai 2011

WE CARE: HARAP SEMUA BLOGGER DAPAT BERSATU UNTUK MEMBANTU PUAN NORMA DAN KELUARGA

mari lah semua rakan-rakan blogger kite bersatu hati membantu Puan Norma yang tengah terlantar keuzuran di hospital....
untuk mendapat butirang yang lanjut

Jumaat, 1 Julai 2011

31-7 Birthday Giveaway!!

happy befday to kembar 4 ni......
jal ape ko ngarut ni????
xde la dorang punya birthday sama la.
maknenye sume 31 julai ek????
yup....
sape dorang tuh....
ni dia..
Sunah Sakura - 31 Julai 1987
cik pulau - 31 Julai 1988
CiKaLi - 31 Julai 1989
gadis melayu - 31 Julai 1990

to all name yang kat atas jal nak cakap skit ni....
SELAMAT MENYAMBUT HARI TUA......
happy befday.......

Selasa, 28 Jun 2011

saya nak join bloglist ilasuhaila

ilasuhaila saya join

oppsss lupe nak promosi.....
 kak senah, peah or pak abu lau nak join ni syarat2 die
1.tepek banner kat atas nie dalam entry korang
2.tajuk "saya nak join bloglist ilasuhaila"
3.linkkan ke blog nie..
4. dah ciap?tinggalkan url korang dalam ruangan komen nie..


Jumaat, 24 Jun 2011

SEGMEN ABG YEN: JOM PROMOSIKAN BLOG ANDA DISINI


alang-alang dah berbulan-bulan-bulan-bulan x join mane2 contest O segmen
terserempak dengan segmen ni hahaha
peluang untuk mengisi masa lapang ni....
ok lag abg yen saya join

ni syarat2 dia

  1. Buat satu entri guna tajuk yg sama, tulislah pape dan link ke blog ni.
  2. letak header magical me
  3. Follow me
  4. Tinggalkan link kt komen
  5. Sy akan senaraikan semua blog yg join pada entri terbaru seterusnya akan promosikan pada 11 group blogger popular... sama2 dapat faedah kan hehehe...

Selasa, 21 Jun 2011

life in matrix.......

berkurun lama blog ni ditinggalkan,,
sian doh.....
alalalala mucuk jgan marah yer....
jal sebok study skang ni...

actually dah dkat  sebulan dah jal kat matrik perak ni...

jal ngan matrik ni dah bleh ngam la kirenya
hikhikhikhik

but have one problem dok kat matrik ni...
napee jal????
hakhakahka
cik kiah upenye ingat kan sape tadi
tak de pe sbenarnya cik kiah 
just masalah kolej kediaman ngan blok akademik jaoh giler....

dalam 1000 langkah lau nak gi blajar ni....
xpe2 stiap langkah itu memberi keberkatan insyaaallah... 


ok meh sini jal  citer sikit pasal rutin harian jal kat sini....
jal mangun tito kol 6 lbey kurang lor






 pastu mandi sat
nthen solat suboh....
after solat subuh prepare2 nak ke kuliah
tapi sbelom ke kuliah tu jal gi la mlantak dulu





to be continue.......

Selasa, 10 Mei 2011

bukan salah jal tau!!!

Piah tolong jal,
panas giler MALAYSIA ni Piah,
pasang aircond pun masih panas agy Piah oi!!

Ok la Piah, jal malas la nak membebel panjang2,
kite balik pada pucuk pangkal,
baru2 ni jal ada dengar khabar angin yg xberape nak sejuk!

bunyi nye mcam ni "jal tu dapat matrix coz duk kelas akaun, kita ni duk kelas sa€@<€" memang panas aty.... Mane tak nye dulu dye yg megah2 duk kelas tu! Siap bangga lagy coz dpat klas depan.... Bkan dye je, mak dye pun teramat lah perok(bahasa org perak) jal penah gitau kat dye kalau agak2 xboleh nak bawak subjek kat kelas tu msuk r kelas jal, tapi degil. So dah jadi mcam ni ckap jal mcam2 pulak, bikin panas je tau. Dye ingat dok kelas jal ni memang senang2 dpat matrix ape! Tau x kelas jal just jal sowang je yg dapat matrix(bukan nak bangga just nak jelaskan kenyataan) so ko pikior2 la blik, dah dah ckap2 pasai owg tu kang xpasai2 dapat dose kering! Jal skang agy semangat nak masuk matrix pas bace blog "cik 373" (sowy xdapat link coz update gune enset) kring kring kring Piah tunggu jap tau jal nak pegy beli aiskrim! bang3x tunggu, jal nak beli aiskrim . . . . . . . . . . . . . . . . Urm leganya dapat makan aiskrim. Urm da............ ....

Jumaat, 6 Mei 2011

buat pilihan yang betoi

Selamat pagy pak jabit,
hahahaha
rombongan cik kiah pe habaq,
mesti rombongan cik kiah frust kan,
mane taknye pukol 12 kang bru leh check upu.
Hihihi
sabor je lah cik kiah,

jal ko xkisahke,
oi cik kiah kisah la jugak,
tapi kalau dpt sekali pun jal tanak gy, coz jal dah letak kan matriks ditangga kat atas,
moh pak jabit ngan cik kiah dgar jal nak membebel pasai wat pilihan yang betoi,
xda ape sebenarnye,
just jal nak citer
kalau kite masuk

-U a.k.a diploma kta akan amik masa 3 tahun
~mase nak amik degree nti kte stu batch pulak ngan budak matriks 2013/2014 & budak stpm 2013,

kalau kite masuk

-form 6 a.k.a nak amik STPM, 2 tahun

~kite akan stu batch ngan budak diploma yang graduet thun 2013 & budak matrik
2012/2013 masa nak amik degree nanti

last skali

-kalau kite masuk matrikulasi 1tahun
~kite akan satu batch ngan budak diploma yang graduate tahun depan dan budak yang amik stpm tahun ni a.k.a enam atas lah.

So kalau nak dibandingkan tiga2 ni,
mase nak amik degree,
budak lepasan matriks akan jadi senior kpada lepasan stpm dan lepasan diploma walaupun lahir pada tahun yang same.

Huahuahuahuahua
udang disebalik batu sebenarnya ialah,
matriks adalah jalan yang pling shortcut,

so yang dapt matrik kalau rase nak bazir mase tu masuk la diploma, tpi kalau rase mase tu penting, masuk matrik, wat sungguh pastu score 4.0 flat ah gerenti gempak punye.

Woi pak jabit n cik kiah tidor pulak,
penat kan aku je membebel,

sory la kalau ada yg tersilap........

Khamis, 5 Mei 2011

menyebok dengan matrikulasi

Memang betoi2 menyebok dengan matrik ni.
Aik macam salah guna bahasa je!
WHAT EVER..
Hakhakhak
ary selasa tu,
jal menyebokkan diri tok bukak akaun giro,
yang jal panas haty nye dekat 2jam dok bertenggek kat dalam bank tuh,
lembab orang bank tuh,
kaunter 3 je yg di bukak,
huhu
bayangkan lah mase jal amik no,
no jal 1062,
mase tu plak no 1023
huhuhu
berjanggot jal kat situ,
dah la terhegeh2 pulak nak proses.
Huhuhuhu
sabor je lah,
sejuk pulak tu,
kalau lah bawak toto ngan bantai gerenti sedap kalau landing kat situ.
Hakhakhak

semalam lagy lah menyebokkan diri jal ni,
dengan nak tangkap gambar,
alter seluar,
repair enpon
&
tukar kasot,
dah la pepagy bute tuh hujan lebat pulak tuh,
atok n opah jal nak gi tengok owang meninggal pun susah..

Ari ni nasib baik la xmenyebok mane,
tu pasai jal sempat post menda alah ni,
bayar wang pendaftaran pun senang coz bank macam padang jarak padang terkukur je,
beli setem hasil pun xyah tunggu lama2,(jangan tunggu lama2) hoi melalot pulak,

hahahahaha
kat matrix nanti jal dah tentu2 dpat dua orang kawan sowang laky, sowang perempuan,
laky tu Dhirar kwan mase kat ostel lu dpat course yang sama pulak tu,
pompuan tu jannah(ex gf jal) alamak trperasan pulak.
Hahaha die ni anak jiran jal lah.

Kawan2 jal yang dapat form 6 pun dah belambak,
korang pegy lah,
nanti leh jumpe geng balik kan.
Huhuhu

setakat ni dah 75% jal bsedia nak kf matrik,
hahaha
so excited,
dah la nak dapat lappy baru dari apak jal,
so sonuk huahuahua.

Isnin, 2 Mei 2011

kompem masuk matrik, xdapat masuk form 6

Alamak dah bersawang blog ni,
hahahah,
dah dekat tiga hari jal x update blog,
baru ri ni,
jal dpat post entry,
kemana ko menghilang jal,
xde kemana lah,
ada je kat umah,
abis tu nape xupdate blog,
saje malas,
k lah balik pada pucuk pangkal,

jal dah kompom akan masuk matrik,

kolej matrikulasi perak wait me....

Hahahaha

jal memang dah wat keputusan sehabis baek.
Barang2 pun jal dah beli,
semalam shoping kat TF VALUE MART dekat RM1000 duet apak jal abis, beli barang jal.
Huhuhuhuhu
cian apak jal.
Menda yang dibeli xdela manyak mane just
-kemeja 5helai
-seluar slack shelai
-tali leher 3helai
-tali pinggan
-set katil bujang,,,
hahahaha
tu je,
tapi tu pun ada barang yang tak cukup agy tu,

pagy tadi pulak pah jal ada bagy present kat jal,
nak tau tak ape dye??,
ni dye,
~beg roda
~kain pelekat
~sejadah
~towel

tengs opah.......

Pasal form 6
hahaha
xdapat,
cian betoi kat jal,
nak cian wat pe mmg jal tanak masuk pun form 6.

Jal rasa sape yang dpat matrik otomatik xdapat form 6,
coz sume kawan jal yang dapat matrik memang xdapat form 6,

hahahaha
tapi ramai kawan jal yang dapat form 6,
cian korang,
huhuhuhu
korang jal seru masok form 6 je lah,

ni bukti yang jal xdapat form 6,

Harap Maaf,
Nama anda tiada dalam senarai calon yang layak ke Tingkatan Enam Bawah 2011

Anda boleh membuat
rayuan dengan mengikuti prosedur seperti berikut:

RAYUAN CALON SEKOLAH UNTUK MEMASUKI TINGKATAN ENAM BAWAH 2011 BERDASARKAN KELONGGARAN ATAS
PENGLIBATAN KOKURIKULUM KEPUTUSAN DAN PENEMPATAN OLEH
JABATAN PELAJARAN NEGERI

1.Calon sekolah yang tidak ditawarkan ke Tingkatan Enam Bawah 2011 boleh
membuat rayuan ke
Jabatan Pelajaran Negeri berkenaan melalui pengetua sekolah asal murid dengan mengunakan Borang T6BKK pada 10 Mei 2011.

2.Umur calon tidak melebihi 20 tahun dan tidak kurang
daripada 17 tahun pada 1 Januari 2011.

3.Mendapat sokongan
penuh daripada pengetua sekolah di mana murid mengambil peperiksaan SPM, termasuk perakuan
rekod disiplin yang baik.

4.Kelulusan Jabatan
Pelajaran Negeri tertakluk kepada kekosongan tempat belajar dalam jurusan yang dipohon.

5.Semua rayuan yang
diterima lewat daripada 1 Jun 2011 tidak akan dipertimbangkan.*

Nota:
Rayuan yang berasaskan sebab-sebab lain seperti
kesihatan, keadaan sosio ekonomi atau perakuan azam dan kesungguhan tidak akan dipertimbangkan.

Dalam kes seperti ini, calon dinasihatkan supaya mengambil semula peperiksaan SPM pada tahun 2011 ini.

Hahahahaha
buang tabiat je kalau nak wat rayuan...

Jumaat, 29 April 2011

laluan menuju ke ijazah

Hujan rentek2,
air bergelora,
.....

hah jal baru je bli dari ambik adik jal kat tadika.
Hurm dah lah ujan rentek.
Demam la jal pas ni....

Wei jangan nak wat sesi luahan perasaan pulak jal.
Bla
bla
bla

back to main topik,
masa nak tunggu hujan berenti tadi,
jak godek2 fail yang jal dapat masa gi karnival masuk u dulu.

Jal jumpa satu poster ni,
pasai laluan ke program ijazah pertama,
nah bace,

semua ada 7 cabang,

1st-STPM

2nd-STAM

3rd-MATRIKULASI/ASASI

4th-PROGRAM PERSEDIAAN LUAR NEGARA

5th-DIPLOMA(ipta/poly/ipts/upim/ilka)

6th-PERGURUAN

7th-KERJA 5 tahun

jal punya laluan tinggal 3 je,

~STPM
~MATRIKULASI
~DIPLOMA

lepas pikior2 balik
jal pilih matrikulasi lah nampaknye.
Sebab ape jal pilih matrik.
Dia la satu2 nye jalan yang paling dekat a.k.a short cut nak dapat ijazah.
Setahon je .

Tapi kat sana jal tak boleh main2 la,
dulu masa nak amik spm,
jal study smart je
tu pasai dpat result yang xberapa nak gempak.

tapi sekarang jal kena

study smart+study hard=success in matrix

hahahaha
dah cukop la jal melalot.
Nak gi tanak nasi jap.
Adioshhhhh....

PRO & KONTRA MATRIKULASI

Aik dah pagy rupenye,
wei jal ngingau ke ape?
Hahahaha
jal bawu je bangun tidor ni!!
So jal nak cakap gud mownink tau.....
Jap tau jal nak gi bancuh hot choc.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kejap larh,
dah nak siap dah ni.
.
.
.
.
.
.
.
Siap dah
urm sedapnya.....

Ok jal nak membebel pasai pro dan kontra matrikulasi,
jal kejadah nye pro & kontra tu,
lol baik dan buruk r...
Nah bace
sebelom korang bace ni jal nak gtau info ni jal dapat dari mr. GOOGLE tau...
Ok....

PRO martikulasi:
-masa belajar yang singkat setahun
-dapat elaun $$$
-jalan pintas ke degree
-peperiksaan berdasarkan semester(maknanye ape yang kite belajar masa semester tu je kite kena jawab)

KONTRA matrikulasi:
-nak masuk susah
-subjek tough
-kurang praktikal
-xcapai target kena tendang
-sijil xlaku

tu je lah yang jal tau.
Jal nak gi tau ni,
jal dapat KOLEJ MATRIKULASI PERAK.
YAHOooo
jal dah wat decision nak masuk sini je lah,
tapi jal still tunggu upu.

Krupk3x
bunyi ape tu...
Hahahaha
bunyi perot jal lah..
Dia lapar la tu.
K lah jal nak mandi sat.
Pas tu jal nak jalan2 cari makan kat kedai mamak.
See u.

Khamis, 28 April 2011

dapat matrikulasi

yeah
ALHAMDULILLAH
ape yang jal nak dapat jugak

hahaha
rezeki tuhan
xdapat maktab
tapi dapat
matrikulasi
alhamdulillah
sape2
nak check matrik klik link kat bawah ni

tapi jal still letakkan
matrik ni di tangga kedua selepas ipta
huhuhuhu
hope dapat lah ipta


Rabu, 27 April 2011

dapat tawaran dari UNITAR

Alhamdulillah jal dapat tawaran lagy,
urmh,
tapi asyik swasta je bila la agaknya ipta pulak nak dapat,,,
nah baca tawaran tu


Our Ref:UNIRAZAK/ACAD/Adm/JUNE2011/Di124914

MAZA RIZAL BIN MOHD
MAHAUDDIN
NO. 5 KAMPUNG RIBU HILIR
33600 KUALA KANGSAR
PERAK

Dear Sir/ Madam/ Ms,

ADMISSION FOR JUNE 2011 INTAKE

Congratulations! We are pleased to offer you the opportunity to study at Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK) in the
following

Programme:Diploma in Accounting

Session:June 2011

Study Mode:Full-time

Our registration is scheduled as
follows:

Date:5th & 6th June 2011

Venue:Universiti Tun Abdul Razak (PINTAR Campus)
Annexe Floor Leisure Commerce Square
No.9, Jalan PJS 8/9
46150 Petaling Jaya
Selangor

Time:9:00 am - 5:00 pm

Please note this is a
CONDITIONAL OFFER which will only be valid upon verification of your original certificates and academic transcripts. The University has the right to withdraw the
offer should your actual qualification does not fulfil our entry requirements.
Please notify us of your acceptance by returning the Confirmation Acceptance Slip to us not later than 28th
May 2011. Please do not hesitate to call our Call Centre at 03-7627 7200 should you have any enquiry about the
programme. Details of
Orientation Programme will be advised on the Registration Day. We look forward to seeing you on Registration Day.

Thank You.
Admission Unit
Academic Administration
Department
Universiti Tun Abdul Razak

Disclaimer Note:
This is computer generated
document.
No signature is
required.

The University reserves the
right to accept or reject any
offers

kiraan merit untok matrikulasi

Jal nak kongsi info yang jak dapat dari sowang konsultan ni.
Lagy pun sharing is caring kan.
Hahaha
Konsultan tu cakap orang yang berlambak A xsemestinya dia layak masuk matrik,
coz kalau yang A tu langsung xde untok kiraan merit tak guna jugak.
N maybe yang ada 4 A je mcam jal ni lah antara yang layak...
Coz matrikulasi dah tetapkan subjek untuk kiraan merit.
Nak tahu ke,
nah baca

ALIRAN SAINS
-math
-add math
-dua daripada mata pelajaran berikut fizik/biologi/kimia/mata pelajaran teknik

ALIRAN PERAKAUNAN
-math
-tiga dari mata pelajaran berikut add math/prinsip akaun/ekonomi asas/perdagangan/ pengajian keusahawanan/fizik/biologi/kimia/sains/sains tambahan/mata pelajaran teknik

ALIRAN TEKNIKAL
-math
-add math
-fizik/kimia
-mata pelajaran teknik

kalau merit tu betoi di gunakan jal ada lebih kurang 82% peluang nak masuk matrikulasi,
tapi ape2 pun matrik ni pilihan kedua kalau ipta tak dapat...

Selasa, 26 April 2011

semakan matrikulasi 2011/2012

SEMAKAN KEPUTUSAN KEMASUKAN
KE MATRIKULASI 2011 ONLINE
boleh dilakukan dengan
sepenuhnya pada 28 April 2011.
Semakan dan keputusan serta
surat tawaran rasmi akan
dikeluarkan pada tarikh
tersebut...Jadi kepada para
pemohon Matrikulasi
kementerian Pendidikan Malaysia
2011.. anda dinasihatkan untuk
membuat semakan pada tarikh
yang diberikan di atas.

Sebarang Pertanyaan sila
hubungi Bahagian Matrikulasi
Kementerian Pendidikan Malaysia
di alamat. di bawah...
Matrikulasi, Kementerian
Pelajaran Malaysia, Aras 6-7, Blok
E15, Kompleks Kerajaan Parcel E,
Pusat Pentadbiran Kerajaan
Persekutuan, 62604 Putrajaya |
Tel:+603-88844083 | Faks:
+603-88844028/
+603-88886864 | emel:
webmaster@bm.matrik.edu.my

review filem penunggu istana

Xberape nak best,
tapi seram jugak....
Wei jal ko dah tengok ke,
hahahaha
belom lagy larh, stakat tengok trailer je.....
Uweek
ingatkan dah tengok,,
ala stakat trailer tu sume owang pun dah tengok,
hahaha
lantak la
nah sinopsis citer tu
sekumpulan student U yang mengkaji kewujudan entiti di sebuah istana lama melalui pelbagai saat menakutkan. Dorang bermalam di istana tu selama 7 hari, segala tindak balas dorang rakam kan....
Tu je lah yang jal tahu.

Jom lah serbu panggung,
so rabu tiket murah jom lah pegy panggung

penyanyi separuh bogel....

Hah pian, munah, siah n sape2
jangan nak melatah dulu,
jal bukan nak citer pasal 18SX lah,
lagy pun jal xcukup umor lagy lah,
sebulan lagy baru jal leh citer 18sx ngan kome,
hahaha
gedix lar

abis tu menatang ape ko nak citer jal???
Tekan bawah ni!!

petikan dari akhbar kosmo,

seorang penyanyi, Lee Mi mencetuskan kekecohan coz dia melakukan protes separuh bogel di depan pejabat presiden taiwan.
Dia buat semua tu sebab nak membangkitkan kesedaran mengenai kempem keselamatan nuklear.
Tunjuk perasaan itu diadakan untok menyambut ulang tahun ke 25 krisis ukraine yang berlaku pada 26 april 1986.

Hahaha
kejadahnye penyanyi tu, wat malu kan diri sendiri je.....

KAMI BLOGGER UTAGHA


sedang jal jalan2 kat gengblogger
jal ternampak satu segmen ni
Dianjurkan oleh GKSB
GKSB ni tengah nak kumpol blogger dari utagha.
yakni blogger yang duduk kat
PERLIS
KEDAH
PENANG
PERAK

so jal ni memang masih dekat utgha
so jal pon join la segmen "KAMI BLOGGER UTGHA" ni

ok dengan ni jal ingin mengumumkan bahawa 26 mei 2011 adalah
wei jal pe ko melalut ni.
hahahaahahah
ok lah jal gi tau sekarang ni

negeri jal duduk
PERAK

daerah jal menetap
ROYAL TOWN A.K.A KUALA KANGSAR
ala tempat citer hantu kak limah berlakon tu lah

moh le kite join segmen ni
nak join klik banner kat atas



Isnin, 25 April 2011

hari yang best

Memang dari pagy tadi macam2 menda best berlaku.
Memang syok betoi ari ni.

Korang xcaye ke?
tadi bangon tidor tengok ada satu mcg dari hotlink,
bukak2 mcg dia tulis rm10 telah dikreditkan ke dalam akaun anda kerana anda kekal setia bersama hotlink,
fuhh syok giler....

Pas tu pergy kuala tadi naik bas.
Yang bagoznye pergy dan balik jal xbayar tambang pun.
Huahuahua
bertambah la syoknya hati dapat save duit...
Coz dari 20/4 sampai 26/4 yakni besok, PNB tanggung tiket bas.
Hakhakhak

Masa kat kuala tadi lagy syok,
jal jumpa ngan kawan lama,
masa tu dia ngah makan,
pas tu dia ajak jal makan dia belanja,
alahai syoknya...

Pas tu balik2 umah, tok jal antar pengat pisang,
my feberet tuh,
sedap kot,
pah jal yang masak...

Dah la tu kot nak pergy tengok berita jap.

Sebelum tu.
Hahaha
dah sah lelaki y adalah dato sri anuar

contest semua tentang empat


Untok Maklumat & join sila klik banner...

Soalan2 yang diberikan:


1). 4 PERKARA DESCRIBE ABOUT YOURSELF
~pemalas
~sengket
~bajet bagus
~skema

2). 4 NAMA MANJA KAMU
-ija
-jal
-ej
-along

3). 4 PERKARA BAIK YG KAMU BUAT HARI INI
~sidai baju
~antar adik ke sekolah
~kemas umah
~bagi arnab makan

4). 4 TEMPAT YG NAK SANGAT PERGI
-europe
-UNIVERSITY OF NOTTINGHAM
-segi tiga bermuda
-matahari

5). 4 BENDA WAJIB BAWA KALAU KELUAR
~kamera
~bag
~2 bijik enpon
~purse yg penoh dengan duet

6). 4 PERKARA TERAKHIR KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST INI
-menguap
-minum hot choc
-menguap sekali lagy
-sendawa

7). 4 ORANG PALING KAMU SAYANG DI DUNIA INI
¤mama
¤ayah
¤adik
¤awek

8). 4 JENIS RAGAM MANUSIA KAMU JUMPA HARI INI
-pakai seluar atas pinggang
-orang yang berlagak pandai
-orang yang bajet cantik
-jiran yang suke bekaraoke



9). 4 MISI YG MESTI KAMU CAPAI DALAM TAHUN INI
~nak pakai seluar saiz 28
~nak masuk U
~nak terus bersama ngan si dia
~nak berbaik balik ngan someone

10). 4 HABIT BURUK KAMU
-kuat makan
-tido bedengkor
-pemalas
-suka serkap jarang

11). 4 PERKARA YG kAMU FOBIA
~cacing
~gelap
~tempat tinggi
~jarum suntikan

12). 4 SEBAB JOIN CONTEST INI
-mengeratkan silaturahim
-nak tingkatkan traffic
-suke join contest
-nak adiah ofcoz la kan




mangsa tag yang amat dasyat

Ahad, 24 April 2011

Ko pikir ko sombong ko bagoz

Sape sombong ngan kau jal?
Kawan jal mase keja kat hari2 dulu.

Meh sini jal citer,
tadi jal gi kuala,
gi bank,
so terlalu lah depan hari2,
alih3 ada sorang kwan tu dia perasan jal lalu,
so jal senyum la kat dia
dengan muka berlagak nye tak senyum blik pun...
Fuhh
panas haty jal....

Tapi nasib baik,
balik2 umah acu kasi nasi ayam.
Atok jal belanja.
Hilang panas haty tdi...
Tengkiu atok

dah sah kena tipu

Sebelum tersesat ke awan larat.
Nak cakap gud mownink.
Eh sempat lagy ke.
Macam dah tengah hari je.
Lantak lah,
ari ni busy sikit,
tu xsempat nak post entry pepagy tadi.
Hakhakhak
tadi pagy jal dapat satu mcg,
mcg tu berbunyi macam ni,

MAZA RIZAL BIN MOHD MAHAUDDIN anda dikehendaki melaporkan diri di KEM PLKN DESA RIMBA, SAUK pada 15 MEI 2011 untuk kumpulan 2 siri 8.
Jal ngan kecut perotnye tegamam sesaat.
Mane taknya ari tu check online,
dia kata jal dapat kumpulan 3 bukan kumpulan 2...
Mintak pendapat kengkawan, dia kata dah sah2 la mcg tu menipu.
Xcaye ke bace evidence ni,
1st-mane pulak orang plkn tau nombor phone jal
2nd-bukak ke pejabat plkn ari ahad ni
3rd-takkan la semakan online tu nak menipu...

Dah caye kan.
Nak cakap,
trimas la kepada yang berjaya mentergamam kan jal sampai tercuak jap tadi.
Hakhakhakhakhak

Sabtu, 23 April 2011

info terbaru

Tarikh2 terbaru untok lepasan spm 2010

jal dapat dari kawan2 fb

MATRIKULASI,
28 april-semakan
23 mei-intake

FORM 6
2 may-semakan
9 may-intake

UPU
7 mei-semakan
21 mei-intake

maybe ni just kabar angin...
Tapi banyak2 lah berdoa coz dah xlama pun.

sok ada interview

Interview dari kolej islam antarabangsa.

Kat pejabat mara kuala kangsar.

So korang rasa nak pergy2 interview tu pergy la.

Dia wat open interview.

Jal maybe xpergy kot.

Coz xda transport larh.

Kalau ada rezeki jal pergy.

sperma mati dek gadis penyedap

Sumber dari harian metro...
Yang terok nye menda ni berlaku kat negeri tempat tinggal jal

IPOH: Dosa maksiat dengan ratusan ‘gadis penyedap’ sudah lama berlalu, namun episod
derita baru bermula buat seorang suami selepas disahkan mandul akibat penyakit kelamin berpunca daripada kelakuan liarnya sebelum ini.

Dia yang hanya mahu dikenali sebagai Mail, 38, terkedu apabila
doktor memberitahu dia menghidap penyakit berjangkit
dikenali sebagai Clymidia yang
berpunca daripada hubungan kelamin.
Lebih menyedihkan apabila doktor memberitahu penyakit itu menyebabkan semua spermanya tidak bernyawa dan mustahil boleh menghasilkan zuriat.
“ Berikutan semua masalah itu, saya kini menimbang
kemungkinan untuk melepaskan isteri saya kerana tidak mampu menghasilkan zuriat, ” katanya.
Menurut Mail, dia bekerja sebagai
pemandu treler yang kerap menghantar kontena ke hampir
semua bandar besar termasuk Singapura sejak usianya 26
tahun. Dengan gaji lebih RM2,500
sebulan, dia banyak
menghabiskan masa dengan melanggan pelacur murahan
setiap kali bermalam atau berhenti di bandar atau pekan
kecil dilalui.


Masyaallah terus sungguh perangai dia,
tapi tahniah la sebab dah dapat balasan

jumpa skandal lama.....

Sebelom tu nak bersyukur jap
ALHAMDULILLAH...
Nape lak jal??
Line maxis dah elok alik,
so ley la, ngepos entry.
Hope jangan la xde line alik...
INSYAALLAH

Ok berbalik pada citer jumpa skandal tadi,

ni case masa nak balik umah r.
Mase tu ada dua buah bas yang ke ipoh.
Jal sampai je sebuah bas tu dah nak gerak.
So dengan kuasa halilintar terus naik bas tu.
Naik2 tengok bas tu ada 4 orang je,
1st-driver
2nd-pusher tiket
3rd-uncle china
4th-jal

tapi tengok bas sbelah yg lebih cantik sikit tu, penuh.
Jal sungguh kehairanan.
Bas yang jal naik tu nak gerak dulu tapi bas yang sebelah agy penuh.
Dah sah dorang ni mementingkan nilai estitika.
Lantak la apa pun.
Tapi masa tu la jal nampak ex-SKANDAL jal tu.
Dia senyum kat jal tpi jal wat xnampak je dia.
Gerenti frust..
Dah la dia yang tinggal kn jal.
Wat sakit aty je.
Nasib baek la xnaik satu bas ngan dia......

lagi lima hari je


tak sabor rasenye nak nunggu hari khamis ni
kalau ada rezeki dapat lah masuk matrik kalau x KPTM you will be my love.
love hakhakhak place to study la loll......

tak silap aku matrik bagi yang aliran sains dia kena pilih modul
modul1 modul2 modul3
nak maklumat gi carik sendiri jal pun x jumpa 
klu aliran perakaunan ngan teknikal tak payah susah nak pilih

adiossssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !



abang ben wat segmen agi lah
nak join klik banner tau!!!!
segmen bermula....

orang yang banyak mempengaruhi jal untuk berblog ni adalah MAZA RIZAL BIN MOHD MAHAUDDIN dia lah yang bersusah payah memaksa jal mewujudkan blog ni. 

masa tu jal baru je berenti kerja. so atas desakan budak tu dia suruh jal buat blog untuk mengisi masa2 lapang. hihihi sebenarnya orang tu jal lah. sabor je lah....

yang banyak memberi inspirasi jal nak berblog ni ada dua orang first orang yang wat segmen ni, ala sape lagi abg ben la.

yang kedua atok jal. hahahah dorang ni dah memang otai la dalam blog ni. follower pun belambak... 
sabor je lah.....

maxis sekali lagi bikin aku panas



jal dah syok2 nak online facebook ngan nak update blog tadi
tetibe line maxis wat hal sekali lagi





mau je jal gi je Maxis center n nak maki hamun dorang
dah la janji nak mcg ngan awek jal tadi
pastu maxis wat cam ni lak
memang melampau betol

@@#%^&*()_

MAXIS bikin gua panas......

Mane xnye dari subuh semalam sampai subuh tadi xde line.

Bukan nak bagy notis dulu pun.

Teros rosak traffic jal yang memang tak banyak ni,

kalau dorang gi notice awal2 pun xpe,

leh la buatkan entry auto-published.



Ni tak tetiba je pulak tu.

Ok nak citer la sikip pasal semalam,

semalam jal nak kuar duet kat atm, masuk2 je bank dorang kate xde letrik, adush.

Nasib baek la kad tu ada meps cash boleh kuar kat bank mane2.

Tapi yang satu hal nya, jal nak kuar RM300, ada kepatot semuanya duit rm10.

Hahahaha

bukan main tebal duit tu....

Dah cukop kot entry kali ni,

jal nak nyambong mengholoh balik.

ZZZzzz...................

Jumaat, 22 April 2011

best main ngan awek jal tadi

Memang best main tadi,
sampai lupe nak post entry,

oit jal lame tol ko main ek???

Ada la dalam tiga jam!!


Tahan ek ko jal??

Lex la demi awex kesayangan ape pun sanggop...

Ko main kat mane jal??

Kat umah aku lar, kejap kat dalam bilik, kejap kat sofa ada gak kat dalam toilet.

MASYAALLAH, Wei jal parent ko tak marahke??

Dorang selamba je!!!

Adush jal kau ngan family kau kena pegy kaunseling ni!!

Apesal pulak?

Ate ko ni buat pekara xsnonoh kat dalam umah, tapi parent ko tak marah pun.

Wei melebih ni,
kang aku kasi sebijik kang(alamak terlebih sudah).

Aku bukan main menda tu la lol.
Aku main msg je lah.

Fuhh lemah semangat aku jal.

Tu r kau, aku xckap ape2 tpi kau dah melenting.

Ok sowy la jal.

Xpe2, ko nak tau x dah nak abis hot tiket aku mcg ngan dia.

Mak aih dasyat ko mcg ngan dia.

Biasa la dia kat SHAH ALAM aku kat KUALA KANGSAR, dah la susah nak jumpa,
mcg je lah aset utama yang boleh digunakan.

Hakhakhak, suke aty ko la jal.

Dah cukop pasai main tadi, ni jal nak bangkang sowang kawan jal ni, ada ke patot dia kate laksa batu kurau lagy sedap, hurm xde akai ape.
Hakhakhak
tapi aku xboleh bangkang kalau dia kate buah durian batu kurau paling sedap.
Coz durian dorang memang SUPERB.

Dah la tu mata dah begitu berat.
So nitezz
adiosish..............

Khamis, 21 April 2011

laksa mane paling sedap

Usah ditanya la laksa mana yang paling sedap.
Ofcoz la laksa kuale.
Pergh sedap gile kot laksa kuala.
Tadi jal baru je melantak laksa pokok limau kat kampung jal.
Fuhh laksa dia bukan main pekat,
tambah pulak otak udang huhh meleleh air liur.
Hakhakhak
actually ni baru 1st time melantak kat warung laksa pokok limau ni.
Wei kate kat kampung kau jal?
Ate aku dah lame xbalik kampung.
Lagy pun tu kampung belah mama jal,
kat situ tinggal moyang jal.

Tau tak kat mane warung laksa pokok limau ni.

Meh sini jal gi direction.

Kalau dari kuala:
1-pergi naik jambatan sayong
2-sampai kat satu trafic light turn right
3-terus jalan dalam 4km
4-nampak sebuah surau, betoi depan sawah padi ngan simpang nak masuk kolam memancing kledang
5-sebelah surau tulah warung laksa pokok limau.

Hakhakhak
senang je kan.
Moh le kite serbu warung laksa pokok limau.
Sabor je lah....

"Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy


jom join klik banner

syarat2

1. Buat entry bertajuk "Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy"

2. Letak hearder diatas dan linkkan ke entry ni.

3. Review Segmen nie

4. Letak link entry korang di ruangan comment.

5. Done! Mudah kan. 

kesan meritrokasi

sebelum ape2 nak gitau entry ni dah di copy paste dari Pusat Sumber Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Sarawak

wei korang tau ke meritrokasi tu ape

ala jal sepupu sepapat demokrasi la kan

pale hotak kau

nah bace

HEBOH seketika dulu apabila jumlah pelajar wanita ke insititusi pengajian tinggi (IPT) bagi sesi kemasukan 2009/2010 mengatasi pelajar lelaki. Daripada 40,366 calon yang ditawarkan mengikuti program ijazah pertama di Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) bermula Jun lalu misalnya, 65 peratus atau 26,200 orang daripada mereka ialah pelajar wanita.
Namun, ia bukanlah sesuatu yang menghairankan kerana sejak beberapa tahun kebelakangan ini, trend pelajar perempuan mendominasi IPT sudah menjadi sesuatu yang biasa. Ia turut berlaku di kebanyakan negara apabila kebanyakan wanita hari ini mempunyai akses yang sama rata kepada sistem pendidikan.
Tetapi ada perkara lain daripada jumlah pengambilan pelajar baru ke IPTA di negara ini yang sepatutnya lebih mendapat perhatian. Secara komposisi kaumnya, daripada jumlah keseluruhan pelajar ke IPTA sesi kali ini, sebanyak 27,829 orang adalah calon bumiputera. Seramai 10,116 orang pula merupakan pelajar kaum Cina manakala selebihnya iaitu sebanyak 2,421 terdiri daripada pelajar kaum India dan kaum lain.
Pada dasarnya, kemasukan pelajar bumiputera masih tinggi berbanding pelajar bukan bumiputera. Tetapi apa yang tidak kelihatan ialah bagaimana pecahan sebenar komposisi pelajar itu jika dilihat daripada kaedah kemasukan iaitu berdasarkan prinsip meritokrasi?
Sejak 2003, pengambilan pelajar ke IPTA tidak lagi berdasarkan kuota yang mana 55 peratus tempat diperuntukan kepada bumiputera manakala 45 peratus yang lain kepada bukan bumiputera. Sebaliknya, kerajaan memperkenalkan prinsip meritokrasi yang membuka peluang sama rata kepada pelajar pelbagai kaum berdasarkan kemampuan pelajar.
Ketika diperkenalkan, sistem meritokrasi antara lain dirujuk sebagai satu bentuk pengajaran kepada kaum bumiputera supaya tidak mensia-siakan peluang pendidikan yang telah disediakan oleh kerajaan. Dengan pelaksanaan itu juga, para pelajar akan dipilih berdasarkan 90 peratus markah akademik dan 10 peratus markah kokurikulum.
Pemilihan itu pula dibuat oleh sebuah badan yang ditubuh khas iaitu Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (yang dahulu dikenali Unit Pusat Universiti atau UPU). Ketika peringkat awal pelaksanaannya, kemasukan pelajar bumiputera ke IPTA dicatatkan sebanyak 68.9 peratus. Ia memeranjatkan banyak pihak terutamanya mereka yang menentang pelaksanaannya kerana bimbang sistem itu akan dibolot oleh pelajar bukan bumiputera yang diketahui lebih pandai dan cemerlang.
Rekod penguasaan pelajar bumiputera itu terus dipertahankan untuk tahun-tahun berikutnya iaitu 62.6 peratus pada sesi 2003/2004 dan 63.8 peratus pada 2004/2005. Bagaimanapun selepas kira-kira lapan tahun pelaksanaannya, jumlah pelajar bumiputera itu menunjukkan perbezaan yang sangat ketara.
Tahun ini, iaitu bagi pengambilan pelajar sesi 2009/2010 yang bermula Jun lalu, jumlah pelajar bumiputera yang layak berdasarkan prinsip meritokrasi dikatakan hanya sebanyak 26 peratus sahaja. Bakinya iaitu 74 peratus tempat yang lain, dibolot oleh pelajar-pelajar bukan bumiputera.
Meskipun fakta ini tidak didedahkan oleh agensi kerajaan yang bertanggungjawab dalam urusan pengambilan pelajar ke IPTA, namun ia mempunyai asas yang kukuh untuk diyakini.
Ini bermaksud, apa yang dibimbangi oleh banyak pihak sebelum ini mengenai akan berlakunya tempat yang dibolot oleh pelajar bukan bumiputera menjadi kenyataan.
Asas kebimbangan itu sebenarnya sangat jelas kerana pelajar bukan bumiputera mempunyai kelebihan dari sudut pencapaian akademik kerana beberapa faktor. Antaranya kerana kedudukan ekonomi mereka yang lebih baik yang membolehkan pelajar bukan bumiputera mendapatkan pendidikan tambahan di luar sesi persekolahan.
Malah, ada yang mampu mengupah guru persendirian khusus untuk mengajar anak-anak mereka secara peribadi. Sudah semestinya, keputusan peperiksaan mereka jauh lebih baik jika dibandingkan dengan pelajar-pelajar bumiputera yang rata-ratanya hanya bergantung kepada pendidikan asas di sekolah biasa.
Ketidakadilan itu lebih dirasai oleh pelajar-pelajar di luar bandar yang mana akses mereka kepada pendidikan tambahan lebih terhad. Belum pun satu dekad prinsip meritokrasi itu dilaksanakan, jurang antara pelajar bumiputera dan bukan bumiputera yang layak ke IPTA sudah kelihatan begitu besar.
Tidak mustahil, tiada lagi pelajar bumiputera yang layak ke IPTA berasaskan sistem merit sekiranya dasar ini dikekalkan untuk satu jangka masa panjang. Kerana itu adalah wajar bagi kerajaan mengkaji semula dasar ini dengan mengambil kira survival pendidikan tinggi bumiputera.
Perkara ini bukan tidak disedari oleh pihak kerajaan kerana khabarnya, kerajaan terpaksa menambah bilangan pelajar di Universiti Teknologi Mara (UiTM) bagi mengimbangi jumlah pelajar bumiputera dan bukan bumiputera di IPTA.
Ini kerana UiTM ketika ini merupakan satu-satunya universiti khusus milik bumiputera dan tidak mengamalkan sistem merit sepenuhnya dalam pengambilan pelajar. Akan tiba masanya, UiTM juga tidak lagi mampu menampung lebihan pelajar berkenaan dan ketika itu, ke mana pelajar-pelajar bumiputera akan ditempatkan?
Soal menjamin pendidikan kepada bumiputera adalah sesuatu yang jelas dalam Perlembagaan dan menjadi tanggungjawab kerajaan. Tidak perlu ada rasa bersalah dalam memastikan bumiputera mendapat kelebihan kepada akses pendidikan yang sempurna termasuk di peringkat pengajian tinggi kerana itu merupakan hak mereka.
Sementelah, kaum bumiputera juga berdepan dengan persekitaran yang tidak adil untuk diajak bersaing secara terbuka menerusi pelaksanaan prinsip meritokrasi. Ini kerana mereka tidak berkemampuan untuk ke sektor pengajian swasta seperti kaum lain sekiranya gagal ke IPTA kerana kos pengajian yang terlalu tinggi.
Kaum bukan bumiputera pula seharusnya sedar bahawa sistem kuota yang dilaksanakan sebelum ini tidak sedikit pun menafikan hak mereka untuk melanjutkan pelajaran ke IPTA. Dengan komposisi kemasukan pelajar mengikut kaum yang terlalu kecil, kuota 45 peratus yang disediakan kepada bukan bumiputera ke IPTA masih meninggalkan baki yang tidak dipenuhkan.
Selain itu, mereka juga disediakan beberapa buah universiti khusus untuk kaum tertentu yang dananya disalurkan oleh kerajaan. Sebagai contoh Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR), Universiti Terbuka Wawasan, Kolej New Era dan beberapa universiti lain. Begitu juga dengan lambakan universiti dan kolej universiti swasta yang majoriti pelajarnya terdiri daripada bukan bumiputera.
Dalam erti kata yang lain, kaum bukan bumiputera sebenarnya tidak mempunyai banyak masalah untuk melanjutkan pelajaran di peringkat tertinggi di negara ini meskipun ketika amalan kuota diguna pakai.
Malah jika faktor itu juga diambil kira, kita akan menyedari bahawa kaum bumiputera sebenarnya berdepan dengan peluang yang sangat terhad untuk mendapatkan pendidikan tinggi. Sekiranya keadaan ini dibiarkan berterusan, bukan hanya kekuasaan ekonomi yang akan terlepas daripada tangan kaum bumiputera. Malah kita juga akan kekurangan kumpulan cerdik pandai yang akan menguruskan negara pada masa depan.

Rabu, 20 April 2011

rangking universiti terbaik di MALAYSIA

Ni hah jal dah sediakan ranking 65 universiti terbaik diMALAYSIA.

1-Universiti Sains Malaysia

2-Universiti Teknologi Malaysia

3-Universiti Kebangsaan Malaysia

4-Universiti Putra Malaysia

5-University of Malaya

6-Universiti Malaysia Perlis

7-Multimedia University

8-Universiti Teknologi Mara

9-Universiti Malaysia Pahang

10-International Islamic University of
Malaysia

11-Universiti Utara Malaysia

12-Universiti Tun Hussein Onn
Malaysia

13-Universiti Tenaga Nasional

14-Universiti Malaysia Sabah

15-Open University Malaysia

16-University of Nottingham
Malaysia

17-Universiti Teknologi Petronas

18-Universiti Sains Islam Malaysia

19-Universiti Pendidikan Sultan Idris

20-Taylor’s University College

21-Universiti Teknikal Malaysia
Melaka

22-Universiti Tunku Abdul Rahman

23-Universiti Malaysia Terengganu

24-Universiti Malaysia Sarawak

25-Universiti Tun Abdul Razak

26-Monash University Malaysia

27-Universiti Industri Selangor

28-Wawasan Open University

29-UCSI University

30-Curtin University of Technology
Sarawak Campus

31-Asia Pacific Institute of
Information Technology

32-International Medical University

33-Help University College

34-Tunku Abdul Rahman College

35-Al Madinah International
University

36-Universiti Kuala Lumpur

37-National Defence University of
Malaysia

38-Segi College

39-Universiti Sultan Zainal Abidin

40-Universiti Malaysia Kelantan

41-Limkokwing University of
Creative Technology

42-KDU College

43-Selangor International Islamic
University College

44-Sunway University College

45-Malaysia Theological Seminary

46-Malaysia University of Science &
Technology

47-Olympia College Malaysia

48-Swinburne University of
Technology Sarawak Campus

49-Malaysian Institute of Management

50-University of Malaya Medical
Center & Faculty of M..

51-INSANIAH University College

52-Taman Pertanian University

53-Kuala Lumpur Infrastructure
University College

54-International Centre for
Education in Islamic

55-Majlis Peperiksaan Malaysia

56-Cyberjaya University College of
Medical Sciences

57-Disted-Stamford College

58-Berjaya University College of
Hospitality

59-Asia e University

60-KBU International College

61-New INTI College

62-TATI University College

63-Nilai International College

64-Asia Pacific University College of
Technology

65-AIMST University

huh letih menaip.
Urm ada la dalam 5 atau 6 universiti yang jal nak masuk tersenarai kat sini.
Korang ada.
Hakhakhak.
Gud luck

aku tak kutok kaum hawa tau

Alamak ada owang marah la pulak..

Nak marah kenapa pulak jal??

Ko tak bace ke entry sebelom ni??

Houh pasal lelaki vs perempuan mane lagy boros tu ke??

Tu la, ada sowang minah ni marah pulak jal post entry tuh adush.
Meh sini minah jal nak gtau something,

~mak jal perempuan
~4 orang adik jal perempuan
~pah jal perempuan
~awek jal perempuan
~kakak angkat jal perempuan
~mak sedara jal perempuan
~sepupu jal 3 orang perempuan

so dalam hidop jal ni memang dah dikelilingi kaum hawa so minah u can not blame me ok.
Lagy pun minah jal tulis tu pun saje je.
Xde udang disebalik mee pun.
Hakhakhak
sowi la sekali agy kaum hawa expecialy si minah ni tau sorry cangat2

{lelaki vs perempuan} paling boros

Pendapat jal la kan Antara kaum adam ngan kaum hawa ni,
kaum hawa la paling boros..

Apehal lak jal??

Try korang tengok perempuan shoping mane cukop satu beg mesti 2 atau 3 menda diaorang belikan,

pas tu kalau barang2 yang dorang beli mesti brand2 kan.

Kalau bandingkan dengan lelaky dorang ni brand xkisah pun.
Baju kat dalam almari pun kira cukup2 je,
xde melebih2 pun macam perempuan,

aku bagy contoh lagy, kalau ada event macm gala dinner ke mesti kaum hawa ni nak gak beli baju baru, sedangkan dah melambak baju kat wardrobe.

Kalau dorang ni pakai duet dorang sendiri xpe ni tak pakai duet laki nye. Kalau la laky dye anak datok xpe la jugak, ni kalau opis boy je xke merana laky tu.

Hakhakhakhak
jangan marah ye kaum hawa.
Cume citer menda yg betoi je.

jom kenali perempuan pisau cukur

Hakhakhak
gelak lu ngan tajok ni.
Hakhakhak
dah la jal gelaknya.
Ok jal sebenarnya nak sedarkan kawan jal ZAID.
Kalau kau bace ni zaid, hope kau sedar la ek.

Ok, ni antara tanda2 seseorang gurl tu pisau cukur:-

1. Di awal perkenalan si dia banyak memainkan peranan
menggoda lelaki dengan
menggunakan semua aset yang dimilikinya.

2. Perempuan pisau cukur ini kebanyakannya cepat mesra dengan lelaki yg bru dikenali dan bijak bermain dengan kata-kata.

3. Perempuan pisau cukur berperwatakan seperti perempuan mewah yang memiliki segalanya.

4. Agak seksi dan menggoda.

5. Biasanya perempuan pisau
cukur ni mempunyai sejarah pahit dalam kehidupan mereka.

6. Mulalah minta tu dan ini setelah agak lama berkawan, tetapi kebiasaannya ia akan
bermula sedikit demi sedikit.

7. Tidak ada perasaan
cemburu dan dalam masa yg sama tidak kisah walaupun tahu
lelaki itu sudah berkahwin asalkan banyak harta.

8. Mudah untuk di bawa ke mana-mana sahaja tanpa ada sebarang sekatan.

9. Akan merahsiakan latar
belakang keluarganya.

10. Apabila lelaki yang dikikisnya sudah tidak boleh beri apa-apa manfaat padanya lagi. dengan mudah dia mencari kesalahan lelaki tersebut.

Hah zaid paham x kejadah yang aku tulis ni.
Wei jangan marah aku au,
aku just nak kau beware je ngan awek kau sekarang.

amal sebelom mati

Korang pasti pernah dengar ungkapan duit tak bawak mati..

Aah jal, pernah dengar!

Tapi aku rasa menda tu karot je,
coz kite tetap gak boleh bwak bila kite mati nanti.

Tapi tak la dalam bentok duit,

abis tu cam ne lak jal?

Gi la wat sedekah jariah.

Kan ke amal jariah yang akan membantu kita dikubur,selain dari doa anak soleh dan solehah serta ilmu yang diamal.

Try korang bayangkan korang dah wakafkan sebuah rumah untok anak yatim.

Kalau la anak yatim tu teros meneros guna rumah tu,

try bayangkan pahala yang teros menerus masuk mencurah2.

Tapi kalau setakat bersedekah just nak name,
nak masuk tb,
siap bagy cek besar,
dah sah2 pahala tu xsampai pun.

Jal pernah dengar "tangan kanan memberi, tapi tangan kiri tak tahu"
so kalau bersedekah nak pahala baik la diam2 je bersedekah tu.

ada satu citer ni, masa tu jal masih keja kat hari2 lagy.
So waktu jal rehat tu jal lepak kat port biasa jal lepak (kat tangga antara hari2 ngan bsn) nak jadikan kisah ada sorang auntie cina ni, dia ni xseberapa lah,
auntie tu ngah kutip tin kat tong sampah.
Pada masa yang sama ada sorang pak cik ni baru keluar dari bank. Dia teros pergy kat auntie tu teros hulur kat auntie tu RM 50, pas tu teros dia blah.
Adush mulia sungguh hati pakcik tu.

Tapi kalau niat dia nak menunjuk2 itu jal tak tahu la pulak,

tapi moga2 lah pakcik tu mendapat pahala yang setimpal dengan amalannya.
Insyaallah.

pendaftaran ditolak

adush bukan pendaftaran ape pun.
Hakhakhak
baru plan nak tingkatkan traffic tapi nape la dorang tolak.
Nah bace email yang dorang hantar

Kepada blogger yang dihormati,
Terima kasih kerana berdaftar di
Apesal.com-Program pertukaran
trafik untuk Blogger Malaysia.
Malangnya, kami tidak dapat
menerima permohonan anda atas
sebab-sebab berikut:
Sebab: Maaf kami tidak lagi
menerima blog berbentuk
personal, Terima kasih kerana
berminat
Walaubagaimanapun jika anda
merasakan ini adalah satu
kesilapan, sila hubungi kami di
post@apesal.com
Kami berharap akan dapat
berkerjasama dengan anda di
masa akan datang dan selamat
berjaya! Terima kasih kerana
berdaftar di Apesal.com,

Selasa, 19 April 2011

orang kampung jal mati terbakar

Innalillahwainnahirajiun.

Takziah wat keluarga mangsa.

Jal pun baru je tahu ni,

coz apak jal bawu balik dari kebumi mangsa.

Patot lah jal pelik, apak jal kuar waktu petang xbalik2,

rupe2 nya gi ziarah orang meninggal.

Ok pasal orang yang meninggal tu,

apak aku kata dia anak seowang bekas cikgu

petang tadi dia pergy memeron(bakar sampah) kat kebon.
Entah macam mane terbakar dan tak sempat nak diselamatkan.

Tu la yang apak jal citer.

Tapi kalau citer sebenar, hanya allah je lah yang tahu.

Takziah wat keluarga mangsa sekali lagy.

Mari sedekah al-fatihah.

Al-fahatihah.

dapat tawaran lagy dari IKIP

Adushh dapat lagy tawaran,
hei jal bersyukorlah!
Alhamdulillah...

RUJUKAN:NO ( 46203 )/SOBM

TARIKH:9 APRIL 2011

MAZA RIZAL BIN MOHD
MAHAUDDIN

NO 5
KAMPUNG RIBU HILIR
33600 KUALA KANGSAR PERAK

TAWARAN MENGIKUTI PROGRAM
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA
(UiTM) DI KOLEJ IKIP

Syabas dan tahniah kerana saudara terpilih untuk melanjutkan pengajian di Kolej
IKIP dengan kerjasama penuh
UiTM bagi kemasukan sesi Jun 2011. Sila hadir mendaftar bagi
kemasukan yang telah
ditetapkan. Maklumat kursus adalah seperti berikut:

Kursus:DIPLOMA PERAKAUNAN

Sekolah Pengajian:SCHOOL OF BUSINESS
MANAGEMENT (SOBM)

Tempoh Pengajian:3 TAHUN

Tarikh Pendaftaran:03 MEI 2011

Tempat Pendaftaran:IKIP TAMAN GELORA

Masa:9.00 PG - 4.00 PTG

Pakaian:FORMAL

Yuran untuk mengikuti program
ini adalah seperti berikut:

i)Yuran Pengajian:RM300.00
setiap semester

ii)Yuran Kenaan Lain:
a)RM500.00 semester pertama
Tidak termasuk kos makan dan
penginapan (sila rujuk lampiran
Maklumat Yuran).
Kolej IKIP adalah sebuah kolej
kerajaan negeri yang ditubuhkan
pada tahun 1992 melalui
Yayasan Pahang dan
berpengalaman dalam bidang
pendidikan pengajian tinggi.
Kolej IKIP merupakan Kolej
Bersekutu yang telah
menjalankan program kerjasama
UiTM sejak tahun 1995 dan telah
mencatat purata peratus
kelulusan pelajar lebih 90%. Para
pelajar yang telah menamatkan
pengajian akan diraikan di Majlis
Konvokesyen UiTM, Shah Alam.
Permohonan pinjaman
pendidikan dari badan penaja
(MARA/PTPTN/YP) akan dibantu
oleh pegawai-pegawai penajaan
kami tertakluk kepada polisi
semasa dan syarat-syarat yang
ditetapkan. Sebarang pertanyaan
sila hubungi pegawai berkenaan
yang tersenarai di lampiran.
Saudara/i dibenarkan menukar
kursus lain dalam tempoh yang
diberikan iaitu sebelum
berakhirnya tarikh pendaftaran
subjek Universiti.
Kolej IKIP mengalu-alukan
kedatangan saudara/i dan
bersedia bersama menjana
kecemerlangan akademik dan
sahsiah demi masa depan yang
gemilang.
Sekian,terima kasih
Yang Benar,
KOLEJ IKIP
AZMAN BIN AHMAD SHAH, BCM

sungguh ku tak sangka

Kusangka kan hujan sampai ke malam rupenya sekejap je hujan tadi.

Hakhakhak

jal nak citer something ni.

Sebelum tu jawab soklan ni, boleh ke kite percaya seseorang a.k.a kawan kite ngan 100%??

Kenapa tanye soalan rupe gitu jal?

Jal frust lar sebab dah meletakkan kepercayaan 100% kat kawan jal.

Abis sume rahsia jal, jal cite kat dia, sume tu sebab dia la satu2 nya orang yang jal percaya lebih lagy dari awek jal.
"Sorry tau sayang"

pas tu pe hal nye jal??

Cam ni tadi sowang lagy kawan jal coll,

A:wei maza ko tau x "zzz" tu citer mcm2 tentang kau kat aku?
Jal:bukan tentang aku kot, maybe ko silap dengar agaknye!
A:betoi dia citer ko ni mcm ni la mcm tu lah, panas je aku dgar maza.
Jal:masyallah, sampai hati "zzz" ni.
A:sabor je lah maza

pas tu jal teros dail si "zzz",
dia kate "A" Wat citer je!
Xsempat jal nak teros menyiasat teros dia kata dia busy n xleh bercakap ngan aku sekarang.

kalau jal pikir2 balik kalau lah "A" nak melaga2 kan kitorang maybe x kot sebab menda yang "A" cakap "zzz" je yang tahu..

Nampaknye berani sungguh "zzz" ni main api ngan jal,

siap kau "zzz" tunggu je lah kau azab nye pas ni.

From now, kau jangan cari aku biler kau susah, kau saje je gunakan aku ek.

Mampos kau "zzz",
bakor, bakor, bakor

cara nak tukar alamat email

Korang tau kan google dah nak tutop blog yang sign in dengan alamat email selain dari gmail.
So ape perasaan korang takot, kecut n ape2 je.
Hahaha
ni aku dah tunjukkn cara2 nak tukar alamat email, tapi aku pun tak tukar lagi,
coz aku gune enpon je nak online ni.
Tapi kalau nak daftar kena pakai komputer.

So kalau korang masih tak tahu cara nak tukar alamat email boleh la korang bace kat bawah ni.

1.masuk ke google

2.pergi ke gmail

3.pas tu tekan daftar

4.isi form tu kasi abis dan tekan daftar

5.dah siap!! log in ke blogger

6.pergi ke dashboard

7.pergi ke my account

8.cari Personal Settings
Security

9.pas tu tekan change email

10.pas tu teros masukkan alamat email google yang baru dibuat tadi

11.terus tekan save

ok siap.


Kalau boleh korang sebarkan lah menda2 ni.

Kalau nak copy paste pun boleh tapi tulis name IJAL dan linkkan.

aku konpius sangat

Wei pening la aku memikior menda ni.

Jal menda ape yang ko pikior sampai pening ni??

Pikior hal nak sambung belajor lol.

Ape susah betoi ko nak mikior ek?

Ko tau tak, aku dah dapat 4 tawaran!

So pe masalahnye jal?

Aku tak pilih mane satu aku nak pergy!

Ape tawaran yang ko dapat jal?

1-KTAC (diploma perakaunan)
2-UNITEN (diploma perakaunan)
3-UNIKL (Diploma information technology)
4-KPTM (DIPLOMA ACCOUNTING & FINANCE)
tu pun xkira lagy matrik, politenik & universiti awam.
Setakat tu pun medulla obloganta aku pun dah berasap, adush.

Jal wat solat istiharah banyak!
Biar ALLAH tunjuk jalan yang benar.

Insyaallah....

Tapi wat masa ni aku dah listkan ikut susunan yang paling 1st sampai 4th.

R jal ceciter ceciter!

1st-KPTM
2nd-KTAC
3rd-UNIKL
4th-UNITEN

hah kira ok la tu.

Hui adioss nak melantok dulu!!!

ari ni cuti

Hakhakhak,

ari ni cuti,

tapi bagy jal dah tak da maknanya cuti ni,

coz setiap hari adalah hari cuti bagy jal.

Sabor je lah.

Tapi jal nape hari ni hari cuti pulak?

hei der tak tengok kalendar ke?

Kan ke hari ni hari keputeraan sultan perak.

So ri ni korang cuti lah kan jal?

Yup,

kang jal plan nak kuar jalan2 ngan member,

tapi sowang pun xreply mcg.

Hadush xjadik la plan jal ari ni.

Jal rasa nak bakor je deme ni.

Sambong mengholoh la nampaknye.

Sabor je lah.

Isnin, 18 April 2011

giler sesak bandar kuale malam ni

Ngan mat2 m0to yang x abis2 rem m0to nya,

ada gak yang wat konsert xbertauliah kat atas jambatan.

Fuh giler gempak,

nak turun ke lembah pun mcm nak jadik ikan kering dok dalam keta.

Dah la rintik,

bunga api pun kejap2 je ada

so we dudok la menyadaikan diri kat atas jambatan sambil melayan lagu disco.

Jal ada ko snap gambr??

Nak snap kejadahnya,
dari atas jambatan tu satu sen pun tak nampak.

Tapi best gak,

dapat cuci taik mata!

huahuahua.

Tapi jal xsangka yang menyebabkan kuala jem coz ada dua event dalam satu masa.

Hahaha

1st nak sambut keputeraan sultan

2nd ada pulak ceramah PAS

tu pasal jalan kat kole ni bukan main jem lagy.

Hakhakhak

jal pun lupa nak beli roti tadi..

AdiosH

Mata dah berpinor dah ni teman gi mengholoh dulu na.

Tatatititutu

nasi lemak xboleh dijual kat sekolah.

Memang patot nasi lemak tak di jual kat sekolah,

bukan pasai obesiti je.

Tapi cer korang pikir nasi lemak tu jenis makanan yang berat,

kang waktu p&p teros xleh nak focus coz dah terlalu kenyang.

& maybe leh jadi mengantok.

No wonder lah aku pun pernah nengalaminya.

Waktu tengah ary mula lah, mate jadik berat.

Kuikuikui

cikgu dihukum mati

Ingat tak lagy citer sowang budak tujoh tahun meninggal dibelasah seorang guru.


Sekarang ni pulak sowang agy cikgu wat hal.

Ada ke patot jual dadah.

Xcukup ke gaji yang kerajaan bgy.

Amik kau sape suwoh kau jual dadah.

Wei kome jom kite bakor cikgu tu.

Memburukkan institut perguruan je.

Ahaks.
Sabor je lah,
bakor, bakor, bakor.

google nak delete blogger

Wei kome mr.google nak delete account
Blogger yang tidak berdaftar
dengan account Gmail seperti
Yahoo or Hotmail selepas 25 JUN
2011 .
Fakta tentang
Blogspot : Dahulunya Blogspot ini
merupakan antara perkhimatan
pertama yang dibeli oleh Google .
Tapi sehingga kini blogspot
masih boleh diakses
menggunakan email
perkhidmatan yang mereka
gunakan dahulu sebagai contoh ;
email yahoo.com. Namun , kini
Google telah hampir
menamatkan akses bagi
perkhidmatan email lain untuk
log in ke Blogspot .
Blog akan dipadam : Pihak
Google akan memadam Blogspot
yang didaftar selain daripada
gmail selepas 25 Jun 2011 . Jadi ,
bagi mereka yang masih
menggunakan email yang lama ,
anda perlu bertukar ke akaun
Google atau akaun anda akan
dipadam bersama-sama blog
yang telah didaftarka n. Google
kini memberikan penekanan
serius untuk mendaftar
menggunakan akaun Google
selepas 8 tahun memberikan
perkhidmatan sokongan akaun
lain . Amaran berbentuk begini
juga telah diberikan bagi
pengguna Youtube .
Kalau korang ni pakai yahoo dan
bukannya gmail cepat cepat la
pergi ke blog ini untuk
menyelesaikan masalah ini .

Copy paste dari NURIN,
Sebarkan

tawaran dari kptm dah tukar course

Ni la butir2 lepas tukar course

SEMAKAN PERMOHONAN
KEMASUKAN KPTM SESI JULAI
2011
TAHNIAH!
ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE
PROGRAM
AA102 - DIPLOMA IN
ACCOUNTING AND FINANCE
(CAWANGAN KUALA LUMPUR)
Sila download pakej tawaran
anda DISINI
NO RUJUKAN:L071107501
NO KAD PENGENALAN:93052508XXXX
NAMA:MAZA RIZAL BIN MOHD
MAHAUDDIN
ALAMAT:NO. 5 KAMPUNG RIBU HILIR
KUALA KANGSAR 33600 PERAK
NO TELEFON:0142567754
EMAIL:BADBOY_RIZAL@YAHOO.COM
JANTINA:LELAKI
WARGANEGARA:MALAYSIAN
AGAMA:ISLAM
BANGSA:MELAYU

SPM
NAMA SUBJEK
GRED
Bahasa Inggeris
C+
Bahasa Melayu
B+
Matematik
A
Matematik Tambahan
C
Pendidikan Islam
B
Perdagangan
A
Prinsip Akaun
A
Sains
A-
Sejarah
B
Tasawwur Islam
B
PILIHAN
KURSUS
1
AA101SE - Diploma in
Accountancy
2
AA102 - Diploma in
Accounting And Finance
3
AA111 - ACCA Certified
Accounting Technician
4
AB101KL - Diploma in
Business Management
5
AC110 - Diploma Perakaunan
Secara Kerjasama Dengan
UiTM

tengs agains kptm

Yeah berjaya sudah tukar kursus tanpa tukar kampus.

Fuhh alhamdulillah.

Dari
ACCA CERTIFIED TECHNICHIAN ACCOUNTING

Kepada
DIPLOMA ACCOUNTING & FINANCE

Kalau x mesti jal xamik diploma nanti.
Tengs again ya kptm.

tawaran dari unikl

MAZA RIZAL BIN MOHD MAHAUDDIN
NO 5 KAMPUNG RIBU HILIR
33600 KUALA KANGSAR
PERAK.

saudara

TAWARAN KEMASUKAN BAGI SEMESTER JULAI 2011

Tahniah! Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan anda untuk melanjutkan pengajian di Universiti Kuala Lumpur (UniKL) telah berjaya. Butiran program yang ditawarkan adalah seperti berikut :

Program : DIPLOMA IN INFORMATION TECHNOLOGY KPT/JPS(KR10178)06/14, LAN A 1506

Tempoh : 3 TAHUN (DARI JULAI 2011 HINGGA JUN 2014)

Tempat pengajian : MALAYSIAN INSTITUTE OF INFORMATION TECHNOLOGY UNIVERSITI KUALA LUMPUR

Tarikh : 17-JUL-11 (MASA: 08:30 AM - 12.00 PM)

moh ke kuale malam ni

Kome sekalian,
moh ramai2 ke kuala,
malam ni ada pemasangan panjot,
kalau xsilap malam ni ada bunga api.
Coz esok hari keputeraan sultan perak.
DAULAT TUANKU.
Ape lagy kome jom la kite ke kuala malam ni.
Kita meriahkan lagy suasana.
Ape kate kita bakor je,
alahai sabor je lah.

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEPUTERAAN.

..:D A U L A T T U A N K U:..

AKU VS BEN ASHAARI

jom join

jom kenali blogger

Ngah skodeng2 blog tetibe ternampak banner ni


oit boleh tingkat kan traffic ni medula obloganta berfikir.
Ahaks ape lagi, jal dgan kelajuan 80km/j memecot untok tulis entry ni ahaks.
Korang nak join korang klik lah banner kat atas tu.

Ok secebis cerita tentang blog jal ni.
Blog ni dilahirkan dari hasil persenyawaan google dan blogger.
Tepat pukol 12 tgh ary 27 feb blog nh teros uwek3.
Hakhakhak
jal wat blog ni coz nak cari platform nak story about life jal.
Ada dua orang jal jadikan idola dalam dunia blog ni,
dorang ni dah otai, giler
melambak follower, traffic pun tinggi

cukop la tu kot, hak2 nak tag
nak tag ape lagi kan kat atas tu dah tag
ok lah jal tag kan sekali lagi
my atok
ben anshaari

k a k i a d i k a k u m a s u k b e s i

Samet pagy semua.
Jal ngah sedap2 je landing kat atas katil sambil download video tadi, ttibe adik jal nangis sambil panggil mama.
Jal pun ape agy kuar la tengok, rupe2 nya kaki dia kena masuk di besi, adush mesti sakit tahap gaban tu.
Jal try nak kuar kan tapi jal ni xboleh tengok darah, so mase tu mula lar kepale ni macm nak tumbang je.
Pas tu mama suwoh panggil tok, suwoh dia tolong, dekat 10 minit la lebey kurang bru berjaya kuar besi tu.
Hakhakhak, besi tu mengkok tu pasal susah nak kuar.
Soal siasat yang jal jalankan mendapati adik jal dah sepak keta mainan tu pas tu teros masuk besi kat dalam kaki dia
hakhakhak

moral of the story, jangan sesuke aty je nak nyepak mainan.
Adiossh

Ahad, 17 April 2011

aku pernah jumpa usop wilcha

Korang nak caye kd tak ikot suke le!
Yang penting aku tau orang yang aku jumpe tu usop wilcha.
Jal ceciter, ceciter cam ne leh jumpa dia??
Masa tu orang tak kenai sgat dia, coz dia xberape nak popular lagy. Masa tyme tu aku keja lagy kat hari2, dia datang tup2 masa tu aku jage dipartment men, dia datang nak beli kemeja long sleeve, masa tu aku lah yang serve dia. Siap bgi tip agy masa tu, hakhakhak xda la. Pas dia blah mase tu, kwan aku ckap rizal ko xknai ke owang yang ko serve tu. Mane la aku tau, dia tu la pelakon dlam citer zombie a.k.a usop wilcha tu. Adush aku pikir rugy tol xmintak autograph.
Hakhakhak.
Kalau korang xnak cye sudah nanti aku bako nanti.
Bako, bako, bako...

nak header

Jal rasa nak header lah,
entah boleh dapat ke tak,
dah tanye brape2 orang nak wat tempahan header.
So kalau jadi la jal tempah tu nanti ada la header tu jal tempek kat blog jal yang xsampai staon jagong ni.
Hahahaha.

xreti nak berterima kasih

-Ape pulak masalahnye jal?
~Nak tau ke?
-OfcoZ lar!
~ok aku citer!
-hah ceciter, ceciter!
~tadi aku gi karai nak gi cuch mate la niatnye.
-abis tu jal pe masalahnya?
~kalau nak gi karai kena seberang sungai so, aku naik la jambatan. Kat jambatan tu muat untok dua buah m0tor je boleh lalu. So aku ada gak selisih ngan beberape bijik motor. Aku berhenti n bagy dorang jalan lu. Mase tu ada sowang MINAH ni lalu, ngan bajet muka cantiknye, xtime kasìh langsung coz aku bagy dia lalu, kalau senyum pun xpe ni x, masam betoi muke pulak tu. Pakcik2 yang lalu tu pun ok lagy dari Minah tu. Pakcik tu siap tanye nak kemane lagy!

So moral of the story,
berTERIMA KASIH tu penting.

kegedikan yang melampau

Gedik tu ape ek?
Dia macam mane?
Atau gedik ni subjektif?
Yang aku tau owang banyak guna perkataan gedik untok kaum hawa!!

Ok sekarang ni dari pandangan mata aku:
gedik tu macam ni kalau dia kuar ngan pakwe dia ni mengada2 sikit, nak suwoh beli tu, beli ni.
Tapi dalam masa yang sama dia xsedar yang laky dia tu xberkemampuan langsung.

Xkisah la ape pandangan orang n aku.
Yang pentin aku rasa gedix tu adalah subjektif.
Seperti mana cantik.
Kenapa bagy contoh cantik jal??
Ni aku gtau Cantik adalah merupakan subjektif dan mempunyai macam maksud bagy setiap induvidu.

Hakhakhak
pemenda aku ngarot ni.

sakit aty kena tipu

Korang tau x? Tau kemendanya jal. Benda yang aku paling xsuka, kalau cakap xserupa bikin. Cikgu aku cakap orang yang macam tu mulot dia mcam mulut longkang. Sape jal mulot longkang tu?? Adalah sowang kawan aku ni janji nak kuar kekuala, tapi aku bukan main lame tunggu dia tapi tetap jugak tak muncul2. Getik aku owang yang macam tu. Jangan wat aku berdendam ngan ko kalau x nanti 5 bulan kita xtegor. Aik jal mcam ada pengalaman je?? Betoi r tu, memang aku ada pengalaman, owang tua ada kat "kerana mulot badan binasa" start bulan tujoh sampai bulan sebelas aku xbercakap ngan sorang kawan aku ni. Tu pun semua berpunce dari mulot. Cakap bajet sunggoh, xnak mengalah pulak budak tu. Tapi biler dia yang salah xnak mengaku langsung nak bajet dia tu betoi sepanjang masa. Tapi sebab masa tu dah nak pekse aku tepaksa lah berbaik ngan dia.

Cukup2 le citer pasal dia.


Tapi yang sowang pulak ni pun nak jadi musoh aku pulak.

Kalau xnak lekas2 mintak maap kat aku...

sonuknye mandi air terjon

Memang syok mandi tadi.

Pe yang syoknya jal??

Air dia jernih, sejok pulak tu.

Ramai xorang kat situ jal??

Fuhh memang ramai, sampai2 je tgok dah ada 3 bijik bas. Kereta pun belambak.

Jal xda snap gambar ke kat situ, kiteorang nak tengok lar??

Ada, tapi sok aku upload kan kat blog ni tau.

Korang nak dengar satu citer lawak tak??

Ceciter ceciter jal!!

Tadi aku ngan adik aku ngah snap2 gambr tibe2 ada sorang pakcik datang.
Pas tu kte orang bersembng jap.

Pakcik:dik tumpang tanya
jal:ada pe pakcik
pakcik:budak2 yang kem kat sini dah balik ke?
jal:dah lame balik!
Pakcik:adush mane pulak anak pakcik ni?
Jal:mane la saya tahu

pas tu terus pakcik tu blah,
aku ngan adik aku gelak la, budak2 lain awal2 parent dorang ambik ni maybe anak dia dah sampai umah bwu nak amik adush.

Hahahaha