Jumaat, 29 April 2011

PRO & KONTRA MATRIKULASI

Aik dah pagy rupenye,
wei jal ngingau ke ape?
Hahahaha
jal bawu je bangun tidor ni!!
So jal nak cakap gud mownink tau.....
Jap tau jal nak gi bancuh hot choc.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kejap larh,
dah nak siap dah ni.
.
.
.
.
.
.
.
Siap dah
urm sedapnya.....

Ok jal nak membebel pasai pro dan kontra matrikulasi,
jal kejadah nye pro & kontra tu,
lol baik dan buruk r...
Nah bace
sebelom korang bace ni jal nak gtau info ni jal dapat dari mr. GOOGLE tau...
Ok....

PRO martikulasi:
-masa belajar yang singkat setahun
-dapat elaun $$$
-jalan pintas ke degree
-peperiksaan berdasarkan semester(maknanye ape yang kite belajar masa semester tu je kite kena jawab)

KONTRA matrikulasi:
-nak masuk susah
-subjek tough
-kurang praktikal
-xcapai target kena tendang
-sijil xlaku

tu je lah yang jal tau.
Jal nak gi tau ni,
jal dapat KOLEJ MATRIKULASI PERAK.
YAHOooo
jal dah wat decision nak masuk sini je lah,
tapi jal still tunggu upu.

Krupk3x
bunyi ape tu...
Hahahaha
bunyi perot jal lah..
Dia lapar la tu.
K lah jal nak mandi sat.
Pas tu jal nak jalan2 cari makan kat kedai mamak.
See u.

4 ulasan:

kam_hafiz berkata...

bagus2 wat entry ttg nie..
membantu owg len tuk pilih nti..

mrizal berkata...

betoi tu

cik tiera™ berkata...

EH..XLA LA...BKN DEKAt u ke yg blajar utk sem..
mtrik nie pe yang kita bljar akan msok dlm pper exam..
mksudnye..kalau exam final sem 2..
sem 1 pnya chapter pun still muncul lagi..
mtrik pn ade yg 2thun..
n if xclap..sjil mtrik skrg da sme ngan dip (law xslap la)

mrizal berkata...

ouh tengs for info