Selasa, 19 April 2011

cara nak tukar alamat email

Korang tau kan google dah nak tutop blog yang sign in dengan alamat email selain dari gmail.
So ape perasaan korang takot, kecut n ape2 je.
Hahaha
ni aku dah tunjukkn cara2 nak tukar alamat email, tapi aku pun tak tukar lagi,
coz aku gune enpon je nak online ni.
Tapi kalau nak daftar kena pakai komputer.

So kalau korang masih tak tahu cara nak tukar alamat email boleh la korang bace kat bawah ni.

1.masuk ke google

2.pergi ke gmail

3.pas tu tekan daftar

4.isi form tu kasi abis dan tekan daftar

5.dah siap!! log in ke blogger

6.pergi ke dashboard

7.pergi ke my account

8.cari Personal Settings
Security

9.pas tu tekan change email

10.pas tu teros masukkan alamat email google yang baru dibuat tadi

11.terus tekan save

ok siap.


Kalau boleh korang sebarkan lah menda2 ni.

Kalau nak copy paste pun boleh tapi tulis name IJAL dan linkkan.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

nak tukar emel yahoo cmna..contoh dari najib@yahoo ke siput@yahoo..tp xmau wat emel lain

Muhd Ammar berkata...

Orang tahu email ni

Muhd Ammar berkata...

Nak tukar